-->

24 Şubat 2020 Pazartesi

author photo


Altın hızlı yükselişini devam ettiriyor. Küresel piyasada artan risklerle yatırımın yönü altına dönmüş durumda. Ons fiyatı 1685 dolara yükselerek son 7 yılın tarihi rekorunu kırdı. İç piyasada ise gram altın 332 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyene ulaştı. Çeyrek altın ise 535 liradan satılıyor.

Analistler Çin'deki Virüs salgınının başta Güney Kore, İtalya ve İran olmak üzere farklı ülkelerde de etkisini artırmasıyla düşen risk iştahı, güvenli liman olarak görülen varlıklara olan talebi artırdı. 

Virüs salgınından dolayı küresel ekonomik büyümeye yönelik beklentilerin aşağı yönlü revize edilmesinden dolayı petrol fiyatlarında yüzde 2,7' lik düşüşün kaydedildiğini aktaran Analistler, dolar talebinin güçlü kalmasına rağmen altının ons fiyatındaki yükselişin devam ettiğini belirtti.

Yurt içinde altının gram fiyatının 332 lira ile rekor kırmasının arkasında hem dolar hem de ons bazlı yükselişin olduğuna dikkati çeken Analistler, yurtiçi ve yurtdışı veri akışlarının fiyatlar üzerinde belirleyici olacağını söyledi.

Yazıda 0 Yorum Var


EmoticonEmoticon

Sonraki Yazı Next Post
Önceki Yazı Previous Post