-->

20 Mart 2020 Cuma

author photo

Avrupa’yı etkisi altına alan Koronavirüsü salgını nedeniyle Almanya’da salgının yayılma hızının azaltılması için alınan tedbirlerin giderek artması dikkat çekiyor.
Almanya'da eyalet Başbakanlarından Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere ek olarak sokağa çıkma yasağının getirilebileceği yönünde açıklamalar geldi.

TEDBİRLER YETERSİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK


Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Lachet ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin arttırılması için sokağa çıkma yasağınında gündemlerinde olduğunu açıkladı.
Diğer eyalet Başbakanlarından da benzer açıklamalar gelirken bilinmeyen bir düşmanla mücadele edildiğinin altı çizildi. Eyalet başbakanları şu ana kadar alınan tedbirlerin yetersiz kalması durumunda daha sert kuralların alınabileciğini, sokağa çıkma yasağının ise gereken durumda yürürlüğe koyulmasından çekinilmeyeceği bildirildi.
Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer yaptığı açıklamada, salgının öngörülenden daha uzun bir süre devam etmesinin beklendiğini, bu nedenle Alman ordusunun da tüm önlemler için hazır bulundurulduğunu bildirdi.
Bakan Kramp-Karrenbauer, Ordunun Koronavirüs hastalarını sağlık merkezlerine götüreceğini, tedavi süresi boyunca her aşamada yardımcı olacağını belirtti.

Yazıda 0 Yorum Var


EmoticonEmoticon

Sonraki Yazı Next Post
Önceki Yazı Previous Post