-->

28 Mart 2020 Cumartesi

author photo

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını için bir yandan önlemler alınmaya devam ederken, bir yandan da tedavi için yapılan çalışmalar devam ediyor.
Şimdiye kadar dünya genelinde 500 binden fazla insanın salgına yakalanmasına, 20 binden fazla insanın da ölümüne neden olan Koronavirüs için tüm sağlık kuruluşları ve alanındaki uzmanlar bu virüsü yenebilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

"KORONA İLACINI BULDUK"


Bu kapsamda, çalışmalarına devam eden Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), koronavirüs vakalarını tedavi edecek ilacın geliştirildiğini duyurdu.

"ÇİN VE FRANSA DENEYİMLERİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUK"


Ajansın basın dairesinden yapılan açıklamada, "Rusya FMBA'ya ait 'Farmzashchita Araştırma ve Üretim Merkezi, Çin’in ve Fransa’nın deneyimlerini göz önünde bulundurarak, sıtmaya karşı kullanılan Meflokin ilacının bazında koronavirüs enfeksiyonunun tedavi şemasını geliştirdi." ifadelerine yer verildi.
Rus biyomedikal ajansı: Korona ilacını bulduk

"ETKİLİ BİR TEDAVİ SAĞLAYACAK"


Çalışmaların Rusya Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs tedavi kılavuzuna eklenmesinin önerildiği belirtilen açıklamada, FMBA Başkanı Veronika Skvortsova’nın, "İlaç yüksek seçicilikle koronavirüsün hücre kültürlerindeki sitopatik etkisini bloke eder ve replikasyonunu (kopya edilmesini) önler, Meflokin’in immünsüpresif etkisi ise virüsün neden olduğu yangısal tepkisinin aktivasyonunu önler. Makrolid antibiyotik ve sentetik penisilinlerin eklenmesi sadece ikincil bakteriyel-viral bir sendromun oluşumunu önlemekle kalmayıp, aynı zamanda kan plazması ve akciğerlerdeki antiviral maddelerin konsantrasyonunun artırılmasını sağlar. Bu, değişen ağırlıktaki koronavirüs enfeksiyonu olan hastalar için etkili bir tedavi sağlayacak." ifadelerine de yer verildi.
Rus biyomedikal ajansı: Korona ilacını bulduk

Yazıda 0 Yorum Var


EmoticonEmoticon

Sonraki Yazı Next Post
Önceki Yazı Previous Post