-->

28 Mart 2020 Cumartesi

author photo

Koronavirüs Türkiye'ye böyle yayıldı! İşte adım adım Covid-19'un rotası


Aralık 2019'da Çin'in Wuhan şehrinde görülen Vakalar ve sonrasında inanılmaz bir hızla Antarktika kıtası hariç dünyanın dört bir yanına hızla yayılan koronavirüs salgını, ülkemizi de tehdit ediyor. Mobil dolaşım verilerine göre koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü ülkelerden İstanbul ve Van'a çok sayıda yolcu girişi olmuş.

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için salgın başladığı andan beri insanların kendilerini izole ederek zorunlu haller dışında evden çıkmamaları isteniyor. Veloxity isimli Firma, koronavirüs vakalarının en fazla görüldüğü ülkelerden Türkiye'ye gelen insanların yol haritalarını çizdi.

İSTANBUL İLK SIRADA


Veloxity, koronavirüsün en çok görüldüğü İtalya, Almanya, İran, İspanya ve Suudi Arabistan'dan gelen yolcuların Türkiye'de en fazla hangi illeri ziyaret ettiğinin verilerini açıkladı. Bilgilere göre, bu 5 ülkeden gelen en fazla yolcunun durağı İstanbul olmuş.

İRAN'DAN GELENLERİN İLK TERCİHİ VAR OLDU


Almanya'dan gelenlerin neredeyse Türkiye'nin her iline uğradıkları görülürken, İran'dan gelen kişilerin ise en fazla uğradığı iller ise Doğu ve Güneydoğu illeri oldu. Verilere göre bu şehirler arasında ise en fazla İran'dan gelen yolcuyu misafir eden şehir ise Van olarak görülüyor.


Koronavirüs Türkiye'ye böyle yayıldı! İşte adım adım Covid-19'un rotası

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI 92 OLDU


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı ardından basın toplantısı düzenledi. Türkiye'deki son koronavirüs vakaları ile ilgili bilgi veren Koca, "Son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettik. Toplam vaka sayımız 5 bin 698. Bugün kaybettiğimiz 17 kişiyle can kaybımız 92'yi buldu. 42 hasta iyileşerek taburcu olmuştur" dedi.

Yazıda 0 Yorum Var


EmoticonEmoticon

Sonraki Yazı Next Post
Önceki Yazı Previous Post