-->

9 Mart 2020 Pazartesi

author photo

Akaryakıt sektörü kaynaklarından aktarılan bilgilere göre akaryakıt fiyatlarına Salı gecesinden itibaren geçerli olmak üzere büyük bir indirim bekleniyor. Buna göre Sektör yetkilileri benzin litre fiyatının 84 kuruş, motorin litre fiyatının ise 65 kuruş daha indirimli olabileceğini belirtiliyor.

Viyana'da düzenlenen ve yaklaşık 7 saat süren OPEC toplantısı sonrasında petrol varil fiyatlarında büyük bir düşüş meydana geldi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkeleri anlaşmaya varamadı. 
BÜYÜK İNDİRİM BEKLENİYOR
Bazı açıklamalarda bulunan Akaryakıt Sektörünün uzmanları 10 Mart Salı'yı 11 Mart Çarşamba'ya bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere hem motorin hem de benzin fiyatlarına 40 kuruş indirim beklentisi gündeme gelmişti. Ancak bu konu hakkında yapılan yeni açıklamalar sonrasında beklentiler değişti.
İki dev Petrol üreticisi Rusya ve Suudi Arabistan’ın petrol üretimini kısmakta anlaşamamasının ardından Brent petrolün varil fiyatı yüzde 30’un üzerinde düşerek 1. Körfez Savaşı’ndan bu yana en büyük düşüş yaşadı. 

Yazıda 0 Yorum Var


EmoticonEmoticon

Sonraki Yazı Next Post
Önceki Yazı Previous Post