-->

18 Mart 2020 Çarşamba

author photo

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ana yükleniciliğinde devam eden Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi kapsamında çok önemli görevler alan ASELSAN, BÜRFİS ile ilgili bir aşamayı tamamladı.
Türk Savunma Sanayi'nin en kapsamlı projesi olan ve Milli 5. nesil Savaş Uçağı geliştirilmesi amaçlanan Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) ana yükleniciliğinde başarıyla ilerlemeye devam ediyor. Proje kapsamında, ASELSAN gibi birçok Türk Savunma Sanayi firması da alt yüklenici olarak çeşitli sistemlerin geliştirilmesinde görev alıyor.
Bu doğrultuda TUSAŞ ile imzalamış olduğu Milli Muharip Uçak Bütünleşik RF Sistemi (BÜRFİS) Teknoloji Geliştirme Projesi kapsamında ASELSAN; 5. Nesil Uçak Yapısına Uygun Düşük Görünürlüklü Radar ve Elektronik Harp Bütünleşik Anten Tasarımları, Radar ve Elektronik Harp Bütünleşik Almaç / Göndermeç Yapıları, Eş zamanlı işlev yeteneğine sahip AESA Tabanlı Muharip Uçak Radarı Algoritmaları ve Geniş Bant Yüksek Performanslı RF Bileşenler geliştirerek, Teknoloji Hazırlık Seviyesinin Yükseltilmesini (THS), BÜRFİS Sistem Ön Tasarımını (PDR) gerçekleştirmeyi ve Milli Muharip Uçak ön tasarım çalışmalarına destek olmayı amaçlamakta.
BÜRFİS Projesi’nde önemli bir aşama tamamlandı
Bu yöndeki çalışmalarına hızla ve özveriyle devam eden ASELSAN, MMU Bütünleşik RF Sistem (BÜRFİS) Teknoloji Geliştirme Projesi (TGP) kapsamında 2019 yılı içerisinde Integrated Baselined Review tamamladı. ASELSAN; Kritik Teknoloji Elemanları için Teknoloji Gereksinim Dökümanları, Konsept Analiz ve Kritik Teknoloji Elemanı Tasarım dokümanlarını hazırlayarak TUSAŞ’a teslim etti. Ayrıca bununla birlikte platform tasarım faaliyetlerinede destek sağlayan ASELSAN, “Alternatif Sistem Gözden Geçirme” aşamasına yönelik çalışmalar yürüttü ve uçak seviyesinde değerlendirilecek provizyon sistemlere yönelik raporlar hazırladı.
Milli Muharip Uçak’ın; 2023 yılında hangardan çıkış yapması planlanıyor ve 2026 yılında ise ilk uçuşunu gerçekleştirip, 2029 yılında da Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi ve 2030’lu yılların ilk yarısından itibaren tam kapasite uçuş yeteneğine ulaşması planlanıyor.

Yazıda 0 Yorum Var


EmoticonEmoticon

Sonraki Yazı Next Post
Önceki Yazı Previous Post