-->

1 Nisan 2020 Çarşamba

author photo

Koronavirüs Yarasalardan İnsanlara Nasıl Geçti ?

Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasının nedeni yarasa çorbası içenlerden dolayı kaynaklı değil. İnsanların  sindirim sisteminde salgılanan asitlerden dolayı bu Virüsler, Vücutta barınamıyor. Yarasının ısırdığı bir Hayvanın ( kesin olmamakla birlikte: Pangolin ) virüsü yarasadan alıp, insanlarla yakın temas sonucunda bulaştırması olarak öngörülüyor.

Yarasaların Virüslerle Birlikte Anılmasındaki Neden Nedir ?

Yarasalar; Kuduz, Hanta, Sars gibi birçok hastalığın kaynağı olarak görülüyor. Dünyadaki memeli hayvanların dörtte birini yarasalar oluşturur. Sadece küçük bir alanda bile yüzbinlerce Yarasa barınabilir. 




Yarasaların büyük topluluklar halinde yaşayabilmeleri, çeşitli hastalıkları bünyelerinde barındırmaları ve bulundukları ortamların koşulları da hastalıkların yayılmasının en büyük sebepleri arasında gösterilmektedir. Uçan memeli olan yarasalar bu özelliklerinden dolayı da hastalıkları da çeşitli bölgelere hızla yayma özelliğine sahip.

Bu Virüsler Neden Bir Anda Ortaya Çıktı ?

Dünya nüfusunun hızla artması ve küresel ısınmayla birlikte doğanın her alanına müdahale eder olduk. Tüm Canlıların yaşam alanlarını ve bununla birlikte Yarasaların da ortamlarını darmadağın ettik. Özellikle son yıllarda meydana çıkan Ebola, Sars, Mers gibi salgın hastalıklara maruz kalmamızın nedeni tam olarak bu..

Şehir hayatının ve Vahşi yaşamın iç içe geçmesinden kaynaklı birçok bilmediğimiz Salgın ve etkisi daha fazla olabilecek çeşitli hastalıklarda meydana çıkabilir. Kendimizi bu Salgınlardan korumak için, tüm Canlıların yaşam alanlarına gereken önem gösterilmeliyiz.

Yazıda 0 Yorum Var


EmoticonEmoticon

Sonraki Yazı Next Post
Önceki Yazı Previous Post