-->

25 Nisan 2020 Cumartesi

author photo

Boston Dynamics’in robot köpeği Spot, hastanelerde kullanılıyor
Yapay zeka teknolojilerinin bir hayli gelişmesiyle hemen hemen her yerde karşımıza çıkan robotlar, birçok alanda kullanılmaya başlandı.
Dinamik Robot ve yazılımların tasarım ve inşasında uzmanlaşmış bir Şirket olan ABD’li Boston Dynamics'in Spot adındaki isimli robot köpeği, geçtiğimiz aylarda Aker BP'nin Norveç Denizi'ndeki Skarv sahasında bulunan petrol ve gaz üretim gemisinde, hidrokarbon kaçaklarını aramak için işe başlamıştı.
Tüm dünyayı etkisi alan koronavirüs salgınından dolayı hastanelerdeki yükün artması, Robot köpek Spot'un da bu alanda kullanılmasını sağladı. Boston Dynamics, robotu modifiye ederek hastanelere uygun şekle getirdi.
Boston Dynamics’in robot köpeği Spot, hastanelerde kullanılıyor

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YARDIM EDİYOR


Boston Dynamics'in yaptığı açıklamaya göre; ABD'deki birçok hastane, çeşitli robot teknolojilerinden yararlanmak için şirkete başvuruda bulundu.
Bu nedenle Spot,  ABD’nin Boston kentindeki Brigham and Women’s Hastanelerinin koridorlarında devriye gezerek göreve başladı.
Üzerine bir tablet ve iki adet telsiz yerleştirilebilen robot sayesinde doktorlar, telekonferans sayesinde hastaları uzaktan da kontrol etme imkanına da sahipler. Böylece sağlık çalışanları, temastan kaçınarak virüs riskini minimize ediyorlar.
spot
Geliştirici şirket; hastanın ateşini, solunum hızını, nabzını ve oksijen doygunluğunu ölçmek için de robotu çeşitli aletlerle donatmak için çeşitli çalışmalar yapıyor. Ayrıca şirket, gelecekte robotu, virüsü öldüren UV ışınlarıyla da donatabileceğininde bilgisini verdi .
robot
spot

1 Yorum Var:

avatar
kacondrajadeen delete 7 Kasım 2022 17:17

TikTok has brought on so a lot of Olaplex's merchandise to go viral that we could not pick only 우리카지노 one to suggest as a present — may we propose a set with all of the model's heavy hitters instead? Every product in this kit of shampoo, conditioner, leave-in remedy, and hair oil contains a top-secret blend of amino acids that actually repairs hair from the inside-out. This year, rumors unfold throughout TikTok that this floral-yet-fruity scent smells precisely like another perfume in the marketplace that prices more than twice its worth . The two-piece body-care set features a buttery, cacay oil physique cream in Sol de Janeiro's iconic rounded tub, plus a fragrance mist to layer right on prime.

Reply


EmoticonEmoticon

Sonraki Yazı Next Post
Önceki Yazı Previous Post