-->

15 Mart 2020 Pazar

author photo

ABD’de dünyanın geleceği ile ilgili bir araştırma yapıldı. Rutgers Üniversitesi’ndeki Araştırmacılar, aşırı sıcakların gelecekte 1.2 milyar insanın yaşadığı bölgeleri etkileyeceği sonucuna ulaştı.

New Jersey eyaletindeki Rutgers Üniversitesi’ndeki bilim insanları, sera gazı atıkları dikkate alındığında gelecekte aşırı ısı ve rutubet nedeniyle oluşacak Isı stresinin her yıl şu anda 1.2 milyar kişinin yaşadığı bölgeleri etkisi altına alacağını öngörüyor.

Araştırma, küresel hava ısısının sanayi öncesi döneme göre 1.5 derece artması halinde aşırı sıcaklıkların 500 milyon insanın yaşadığı alanları etkileyeceğini, Sıcaklık artışının 2 derece artması durumunda ise 800 milyon kişinin aşırı sıcaklardan zarar görebileceği belirtiliyor.

2100 yılında ise ısının 3 derece daha yükselme ihtimalinin olduğu ve bu durumda 1.2 milyarlık dünya nüfusunun aşırı sıcaklıkların etkisine maruz kalabileceği belirtiliyor. Çalışmada ayrıca küresel ısınmanın etkilerine vurgu yapılarak, dünyanın 19. yüzyılın sonlarındaki ısı değerlerine göre şu anda 1.2 derece daha sıcak olduğu vurgulandı.

NASA'ya göre, tedbir alınmadığı takdirde küresel ısınma dünya haritasını zaman içerisinde değiştirecek. NASA'ya göre tüm buzulların erimesi halinde ortalama deniz suyu seviyesi 65 metre kadar daha yükselecek.

Yazıda 0 Yorum Var


EmoticonEmoticon

Sonraki Yazı Next Post
Önceki Yazı Previous Post