-->

23 Mart 2020 Pazartesi

author photo

Dünya çapında en fazla kullanıcıya sahip olan Sosyal Medya Devi Instagram’ın yeni bir özellik üzerinde çalışmalar planladığı ortaya çıktı. Her hikayede farklı gizlilik ayarlaması yapmaya olanak sağlayacak bu özellik kullanıcılar tarafından sevilecek gibi görünüyor. Henüz açıklanmış belirli bir Tarih şu an için yok.

Instagram ve Facebook, çok önem verdikleri kullanıcı deneyimini daha üst bir seviyeye ulaştırmak için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Uygulamalarına bir çok faydalı seçenek ekleyen Şirketlerin bu kez de kullanıcıların belirli hikayelerini belirlediği kişilerden gizlemesine izin verecek özellikler geliştirmek içerisinde olduklarına dair haberler gelmeye başladı.

Sosyal medya uygulama araştırmacısı olan Jane Manchun Wong, bu yepyeni özelliği fark etti ve kendi Twitter hesabında Takipçileriyle ekran görüntülerini paylaştı. Wong tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde, Instagram’da hikayeler kısmının altında, kullanıcıların hikayeyi belirlediği kişilerden gizlemesine izin verecek bir arama çubuğunun olduğunu takipçilerine gösterdi.

Instagram, gelecek yeni özellikle birlikte kullanıcıların ayrı ayrı hikayeleri istedikleri kişilerden gizleyebilme olanağı sağlanacak. Koronavirüs salgını yüzünden evlerinde olan ve canları sıkılan kullanıcıların sosyalleşmek ve iletişim kurmak için kullandığı uygulamada merakla beklenen özelliklerden bir tanesi de buydu.

Instagram henüz bu bilgiyi doğrulamadı

instagram

Instagram, istenmeyen ve rahatsız edici olan tüm hesapların doğrudan yorum bölümünden hemen engellenmesine veya kısıtlanmasına izin verecek yeni bir güncelleme içinde deneme aşamasında olduğu da gelen yeni bilgiler arasında yer aldı. 

Bu bilgilerin yanı sıra Wong’un geçen ay yaptığı paylaşımda, takipçileri doğrudan kaldırmaya izin veren bu özellik hakkında bilgiler ve görüntüler paylaştığını da Sizlere hatırlatmak isteriz. Özellik şu anda sadece iOS kullanıcıları için mevcut olsa da şirketin çok yakında Android kullanıcıları için de bir güncelleme yayınlaması bekleniyor. Konuyla ilgili gelecek tüm yenilikleri takip edip Sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz devam edeceğiz.

Yazıda 0 Yorum Var


EmoticonEmoticon

Sonraki Yazı Next Post
Önceki Yazı Previous Post