-->

23 Mart 2020 Pazartesi

author photo


Nobel Ödüllü Biyofizikçiden Koronavirüs Açıklaması: Salgının Sonuna Yaklaşıldı !

Nobel ödüllü biyofizikçi Michael Levitt, Çin’de son günlerde Koronavirüsle ilgili vaka görülmemesine dikkat çekerek yeni enfeksiyon vakalarının azalmasının salgının sonunun yaklaştığına işaret ettiğini söyledi.
Michael Levitt, Koronavirüs salgının Çin'de, tamamen durma noktasına geldiğini ve artık Nüfusun geri kalanı için bir tehdit oluşturmayacağını iddia etti. Levitt"Hubei bölgesinde enfeksiyona yakalananların oranı her gün %30 artıyordu, bu ürkütücü bir istatistikti. Grip uzmanı değilim ancak sayıları analiz edebilirim ve bu üstel büyüme" ifadelerini kullandı.

Levitt'e göre virüsün yayılma hızı aynı oranda yayılmaya devam etseydi tüm dünya 90 gün içinde salgından dolayı enfekte olabilirdi ancak Levitt, verileri işlemeyi sürdürmüş ve örüntünün değiştiğini fark etmiş. Levitt, 1 Şubat'ta istatistiklere baktığında Hubei bölgesinde salgından dolayı günde toplam 1.800 yeni vaka ortaya çıktığını söylüyor. 6 Şubat'ta ise bu sayı günde 4.700'e ulaştı fakat 7 Şubat'ta durum tamamen değişti.

'Koronavirüs salgınının sonu geliyor'

koronavirüs

Levitt, "Yeni enfeksiyonların sayısı doğrusal olarak düşmeye başladı, durmadı. Bir hafta sonra ölü sayılarında da aynısı oldu. Eğrideki bu dramatik değişim, medyan noktasına işaret ediyordu ve salgının ne zaman sona ereceğine dair daha iyi bir tahmin yapmaya olanak tanıyordu. Buradan hareketle Çin'in bütününde iki hafta içinde durumun iyileşeceği sonucuna vardım" ifadelerini kullandı.

Levitt, bu salgın olayını azalan faiz oranlarına benzetti ve şöyle konuştu: "Faiz oranı düşmeye devam etse de para kazanırsınız. Yatırdığınız kısım azalmaz, sadece daha yavaş büyümeye devam eder. Hastalıklar söz konusu olduğunda bu, insanları çok korkutuyor çünkü her gün yeni vakalar duymaya devam ediyorlar fakat gerçek şu ki enfeksiyon oranı yavaşlıyor ve bu da salgının sonunun yakın olduğumuz anlamına geliyor."

Yazıda 0 Yorum Var


EmoticonEmoticon

Sonraki Yazı Next Post
Önceki Yazı Previous Post