-->

6 Nisan 2020 Pazartesi

author photo

Tarabya Köşkü’nde yapılan toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs ile mücadelede son durumu anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
Pazar yerleri ve toplu mekanlarda maske takılmasını zorunlu hale getirdik. Pazar yerlerinde tahtalar arasındaki ayrılıklar konusunu hassasiyetle ele aldık.
Valiliklerimiz bu süreci çok yakından takip edecekler. Valiliklerimiz e-devletten ücretsiz maske dağıtımına başladı. Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir.
Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz ve üretim planlamamız vardır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske ulaştırmakta kararlıyız.


YENİ HASTANELER YAPILIYOR
Koronavirüs salgınından dolayı alınan önlemler arttırılmaya devam ediyor. Toplantı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgınla mücadele için yeni hastanelerin yapıldığını ve 45 gün içerisinde tamamlanacağını ifade etti. Erdoğan, açıklamasında, “Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de hastane yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz. Buraları halkımıza sunacağız. Bizi yakından ilgilendirdiği için Avrupa ve ABD'deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ülkemiz bir tehditle karşılaştığında devlet ve millet ele ele vererek tüm imkânlarını seferber etmektedir, bugün de yaptığımız budur” dedi.

Yazıda 0 Yorum Var


EmoticonEmoticon

Sonraki Yazı Next Post
Önceki Yazı Previous Post